Dino Dany
   Home | Contul Meu  |  Continutul Cosului  |  Plateste   
Cautare rapida
Categorii
Notificari
Informatii

Joc Sah chinezesc, 4 ani+

53,00LEI

Joc distractiv in calatorii: jocul clasic de dame pentru tineri si batrani.SAhul chinezesc este unul dintre cele mai celebre jocuri de strategie. Fiecare jucator are 10 pioni pe care trebuie sa-i duca cat mai rapid la tinta (in partea opusa), profitand de amplasamentul pieselor adversarilor.

Un joc de societate clasic, cu pioni colorati, realizat din lemn.

Perfect pentru a alunga plictiseala, stimuleaza gandierea logica.

Foarte practic: piesele de joc sunt fixate in loc sa se miste, astfel incat sa nu poata sa cada si nici sa alunece.

Material Lemn
Dimensiune placa de joc diametru 23 cm, inclusiv 60 de piese de joc. Regulament

Sahul Chinezesc este unul dintre cele mai celebre jocuri de strategie. Fiecare jucator are 10 “soldati” pe care trebuie sa-i duca cat mai rapid la tinta, profitand de amplasamentul soldatilor dusmani.

Cum se joaca
In figura de mai jos se poate vedea tabla de sah chinezesc, care are forma de stea cu sase colturi. Cele 10 piese ale fiecarui jucator sunt situate intr-unul din colturile stelei, numit coltul casa. Atunci cand jocul se joaca in doi, cele doua zone casa ale jucatorilor sunt plasate in colturi opuse ale stelei. Scopul fiecarui jucator este de a transfera toate piesele in coltul tinta, care este coltul opus coltului casa. In figura alaturata, jucator1 trebuie sa isi duca toate piesele in coltul de sus, acolo unde la inceputul jocului sunt piesele lui jucator2.Cum se muta
Exista doua posibilitati de a muta piesele:
Prin alunecare: o piesa poate fi mutata in oricare din locurile libere adiacente, conform figurii 1.

Prin saritura: o piesa poate sari, in linie dreapta, peste o singura piesa vecina (pe oricare dintre cele 6 directii), “aterizand” intr-un loc liber. In acest caz, piesa poate sari din nou daca exista o alta piesa vecina eligibila, si asa mai departe pana cand jucatorul se hotaraste sa se opreasca. In acest mod se creeaza un lant de sarituri.

Se poate sari atat peste piesele proprii, cat si peste cele ale adversarului. De exemplu, in situatia din figura 2, piesa A poata sari peste piesa B, unde fie se opreste, fie poate sa sara in continuare peste piesa C.

Recenzii
Noutati!
Lenjerie Finet 6 piese DI98
Lenjerie Finet 6 piese DI98
99,00LEI
Cosul de cumparaturi
... este gol

Rustichella d'Abruzzo Plasmon Dalla Costa Helan Farmo Orzo Bimbo Melinda Derbe Cereal BiAglut Lo Bello Fosfovit

Copyright © 2010-2021 - Dino Dany
Powered by osCommerce