Dino Dany
   Home | Contul Meu  |  Continutul Cosului  |  Plateste   
Cautare rapida
Categorii
Notificari
Informatii

Oasi? Plasmon

De la natura pe masa

Oasi® Plasmon productia dupa Natura


De 25 de ani entuziasmul copiilor în creştere are un prieten in plus: Oasi® Plasmon, care ghidează managementul lanţului de productie garantand alimente bogate in substante nutritive şi fara risc de contaminare datorită materiilor prime atent selectionate si controlate.

Simplitatea este sufletul Oasi® Plasmon: materiile prime sunt produse în conformitate cu specificaţiile stricte de cultivare şi crestere. Oasi® Plasmon stabileşte normele şi controalele pentru fiecare etapă a procesului de producţie, de la alegerea terenului la tehnicile de cultivare şi crestere, de la transport şi prelucrarea materiilor prime la confectionarea produsului finit.
Tutte le coltivazioni Oasi® Plasmon provengono da campi selezionati lontani da fonti di inquinamento e garantiscono un elevato standard qualitativo.
Toate culturile Oasi® Plasmon provin din campuri selectionate departe de sursele de poluare şi garanteaza un standard ridicat de calitate.
Pentru fiecare tip de materie primă au fost studiate cele mai bune condiţii de creştere, de exmplu: fructele sunt recoltate de la plante in mai multe randuri pentru a garanta maturitate optimă şi pentru verdeturi se alege momentul din zi cel mai potrivit pentru recoltat.

Experţii veterinari şi agronomi monitorizeaza etapele de creştere şi cultivare. Ca o garanţie suplimentară gasesti pe fiecare confectie un cod care permite să recunosti crescatoria sau campul unde au fost cultivate şi mai presus de toate sa cunosti in detaliu istoria de materiilor prime.

 În fiecare aliment Plasmon e inclusa grija şi atenţia care de ani le dedicam pentru controlul întregului lanţ de producţie: fructul eforturilor noastre si astazi, sub ochii  tăi, în farfuria copilului tau.

Trasabilitatea

Diferenţa este simpla, dar fundamentala: managementul lanţului de productie ne permite să cunoastem exact în orice moment originea materiilor prime utilizate pentru alimentele noastre.
Datorită normelor Oasi®Plasmon totul este controlat şi sunt respectate reglementările stricte de producţie: de la alegerea teritoriului pentru cultivarea si cresterea animalelor, la transport, la prelucrarea pana la produsul finit: este de fapt posibil să cunosti şi să previi toate riscurile posibile asociate materiei prime - cultivare, recoltare, prelucrare - cu garantia maxima fata de controlul controlul statistic asupra materii prime prelucrate.
Fiecare camp si crescatorie de animale care urmează regulile Oasi® Plasmon este aprobat şi înregistrat. Prin intermediul codului imprimat pe fiecare pachet, puteţi identifica întotdeauna sursa de provenienta a materii prime şi sa descoperi campuri in care o anumita parte de fructe sau verdeturi a fost cultivata sau crescatoria de la care provine carnea.

Regulile de AUR ale Oasi® Plasmon

1.  Selectionarea zonelor cele mai bune pentru culturi şi cresterea animalelor.

Zone departate de  autostrăzi şi drumuri cu densitate mare de trafic sau alte surse de poluare, cum ar fi depozite de deşeuri sau fabrici poluante.

2. Nu cumparam materiile prime din materii prime din comert.

Materiile prime deriva din lanturi controlate, gestionate pe baza regulilor de cultivare si a cresterii animalelor stabilite cu parteneri selectionati dupa criteriile noastre.

3.  Trasabilitatea totală a materialelor prime
Codul imprimat pe ambalaj permite trasabilitatea materiilor prime:de la camp sau de la ferma pana pe masa ta.

4. Sistemul de calitate proactiv
O echipă tehnică specializată studiaza toate posibilele probleme pentru prevenirea oricui risc chiar si numai potential. Controalele intregului sistem de productie sunt constante şi capilare: ca număr, acest lucru înseamnă mai mult decât de 10.000 de teste de laborator pe materii prime.

 

Culturile Plamon

La culturile Oasi® Plasmon este Natura cea care decide.


Legumele

Legumele sunt cultivate in zone fără risc de contaminare a mediului, fiind cultivate prin aplicarea corespunzătoare a celor mai bune tehnici de cultivare si sub supravegherea agronomilor cu experienţă. Legumele sunt cultivate în principal în Italia şi Ungaria, unde s-au gasit cele mai potrivite conditii pentru cultivarea de ceapa, dovlecei si porumb dulce.
Verdeturile selectionate pentru omogenizatele PLASMON pentru bebelusi, sunt  recoltate numai in momentele cele mai bune, de exemplu, dupa-amiaza tarziu în zilele insorite si niciodata după ploaie, pentru a reduce la minim nivelul de nitraţi, substanţe nutritive naturale, pentru plante, dar nocive pentru copil . Din acest motiv, legumele Oasi® Plasmon au cele mai bune proprietăţi organoleptice şi nutritionale.
Cerealele
Pentru a asigura condiţii optime de creştere sunt selectionate ferme agricole departe de surse de poluare, cu microclimat adecvat şi discpuse sa utilizeze tehnici de depurare naturala a terenului natural, ca de exemplu rotaţia culturilor.
Cerealele sunt cultivate în Italia (orez, grâu şi orz), Franţa (ovăz şi grâu) şi Spania (porumb). Selecţia terenurilor cu risc minim, alegerea soiurilor de cereale rezistente la atacurile ciupercilor (fungice), adoptarea unei sistem de monitorizare a stării de sănătate a plantelor şi respectarea regulilor stricte de cultivare, depozitare, conservare dupa recoltare asiguranf absenta de pesticide, precum şi eliminarea riscului de micotoxine pentru cerealele selectionate pentru PLASMON.

Jurnalul de campanie a  cerealelor

Fiecare cultura a Oasi® Plasmon trebuie să urmeze o disciplină foarte strictă chiar  si în domeniul de trasabilitate (cunoasterea exacta a provenientei produsului ca pozitie pe teren). Acest lucru garanteaza că în orice moment, prin intermediul codului inscris pe fiecare pachet, este posibil să se depisteze originea materiilor prime folosite în prepararea unui produs alimentar şi istoricul lui, de la materia prima la produsul final.
Jurnalul de campanie este un document din care este posibil de a extrage informaţii importante despre tot ceea ce s-a întâmplat în timpul cultivării şi, prin urmare, joacă un rol fundamental în garantarea calităţii impreuna cu completa trasabilitate a materiilor prime.
 Expertii agronomi controleaza fazele de cultivare, de la semanat la recoltat, şi verifică în mod regulat jurnalul de campanie, un adevarat jurnal al culturii, unde vin inscrise toate procedurile necesare pentru succesul culturii.

 

Verdeturile si cerealele Oasi® Plasmon

Toate culturile efectuate în conformitate cu normele Oasi® Plasmon sunt realizate în zonele selectationate pentru calitatea terenurilor şi distanţarea fata de sursele de poluare. La această garanţie se adauga si altele: cultivarea dupa tehnici agricole moderne şi monitorizarea constantă a fiecărei faze de producţie.

Verdeturile alese pentru omogenizatele Plasmon, provin nu de la piaţă, ci numai din culturi selectionate şi controlate: verdeata este supusa controalelor specifice privind atat reziduurile de pesticide cat şi potentialii contaminanţi ambientali si naturali. Prelucrarea se efectuează imediat după recoltare pentru a evita utilizarea conservanţilor.

Pentru a reduce la minim nivelurile de nitraţi, substanţe nutritive naturale pentru plante, dar substanţe nocive pentru copil, verdeturile sunt recoltate numai dupa-amiaza traziu in zilele insorite, şi niciodata după ploaie, deoarece cantitatea de nitraţi după multe ore de lumina este mai mica.

Chiar daca oferă o rentabilitate productiva inferioara, solurile nisipoase sunt preferate pentru cultivarea de morcovi şi spanac deoarece ele nu favorizează absorbţia de nitraţi.

Pentru cereale sunt preferate zonele cu clima uscata si solurile fără apă stătătoare, cum ar fi zonele pre-Apenine, pentru a reduce atacurile fungice, care genereaza micotoxine. Pentru a reduce la minim nivelul de cadmiu şi arsenic in orez, sunt selectionate de preferinţă, solurile argiloase, deoarece acestea au tendinţa de a împiedica absorbţia de metale de catre plante

După recoltare şi control, cerealele sunt atent conservate în silozuri folosind tehnici alternative care nu implică utilizarea pesticidelor post-recoltare în mod normal folosite pentru a proteja cereale de atacul insectelor. Se pot de exmplu utiliza temperaturile scăzute: frigul previne proliferarea insectelor şi, prin urmare necesitatea de a folosi produse chimice pentru a le combate. Alternativ, eliberarea de dioxid de carbon în silozuri, un gaz prezent in natura, în aerul pe care il respiram, are acelaşi efect. Metabolismul insectelor incetineşte, nu se reproduc, şi, prin urmare, nu este necesara protejarea graului recurgand la tratamente cu pesticide.

Livezile

Respectul pentru ritmurile naturale pentru bunătatea fructelor


Livezile care respecta normele Oasi® Plasmon este Natura cea care decide.
Fructelor cresc in zonele care sunt eliberate de riscul de contaminare al mediului, se coc in mod optim pe copac si permanenta monitorizate de agronomi cu experienţă.
Pentru a asigura condiţii optime de producţie sunt selectate zone de cultivare departe de surse de poluare. În ceea ce priveşte livezile Oasi® Plasmon acestea se gasesc în Europa (în special in Italia), în timp ce bananele provin din Brazilia şi Ecuador.
Fructele selectionate pentru omogenizatele, sucurile de fructe şi gustarile PLASMON sunt recoltate întotdeauna la nivelul de maturitate optim si exclusiv manual, fruct dupa fruct: din acest motiv prezinta cele mai bune caracteristici organoleptice şi nutriţionale.
Numai intervenind in orice faza productiva - de la alegerea terenului la tehnici de cultivare, de la transport la prelucrarea pana la confectionarea in vid- putem sa-ti garantam cele mai bune alimente pentru copilul tau.
Deoarece PLASMON ştie cum să obţina maximul de la natura fără a o modifica, cunoscand-o profund si respectandu-i timpii si normele.

Tehnici de cultivare

Oasi® Plasmon

De la naşterea acestui program, fructele au fost cultivate în funcţie de tehnicile agricole moderne privilegiind cand este posibil, metodele naturale.
Pentru combaterea insectelor daunatoare, se utilizeaza mereu, de exemplu tehnica de ‘confuzie sexuala’. Această metodă are drept scop să reducă numărul de dăunători în livadă, fără utilizarea pesticidelor.
Insectele au o viaţă scurtă, de câteva săptămâni, si deci, dacă se reuseste împiedicarea reproducerii lor numărul lor se reduce rapid şi livada este salvata, pentru ca numai un număr mare de insecte pot provoca daune semnificative.
Această tehnică se bazează pe faptul că insectele nu se inmultesc la vedere, ci masculul urmareste traseul parfumul lăsat de femela. Pentru a preveni aceasta, pe pomii fructiferi sunt montati  distribuitori de feromoni (substanţe emise de atracţie sexuală emise de femele), cu scopul de a confunda urmele lasate de femele, dezorientand masculii si impiedicand astfel cuplarea.
Este favorizata prezenţa insectelor benefice, cum ar fi buburuzele, opuse celor daunatoare, lasand sa creasca iarba în livada, astfel încât insectele utile sa gaseasca aici refugiul.
Alaturi de livezi sunt prevăzute culturi care favorizeaza dezvoltarea dezvoltarea şi răspândirea buburuzelor, ca de exemplu grâul. În plus, atunci când este posibi, livezile si culturile sunt intercalate cu garduri vii care constituie un ulterior refugiu pentru insectele folositoare.

Jurnalul de campanie al livezilor

Cultivarea fructelor in Oasi® Plasmon urmează o disciplină foarte strictă chiar si in ceea ce priveste trasabilitatea. Acesta garanteaza că în orice moment, prin intermediul codului de pe fiecare pachet, este posibil să se depisteze originea materiilor prime folosite în prepararea unui produs alimentar şi istoricul lui, de la livada la borcanel si invers.
Jurnalul de campanie este un document din care este posibil sa se extraga informaţii vitale despre tot ceea ce s-a întâmplat în livadă şi, din acest motiv, joacă un rol fundamental în asigurarea calităţii corelat cu completa trasabilitate a materiilor prime.
 Expertii agronomi controleaza fazele de cultivare, de la semanat la recoltare, şi verifică în mod regulat jurnalul de campanie, un jurnal real, unde puteţi găsi toate procedurile necesare pentru succesul culturii.

Livezile selectionare si controlate

Toate livezile de unde provin materiile prime ale Oasi® Plasmon sunt situate în zonele selectationate pentru calitatea terenuluir şi distanţa de posibilele surse de poluare. La aceasta garantie se adauga altele: cultivarea dupa tehnici agricole moderne şi monitorizarea constantă a fiecărei faze singulare de producţie.
Fructele alese pentru omogenizate, gustari şi sucuri de fructe PLASMON nu provin de pe piaţa, ci exclusiv de la livezi selectionate si controlate, ceea ce înseamnă că fructele este supuse controalelor specifice atat asupra reziduurilor de pesticide cat si asupra altor potentiali contaminanţi ambientali si naturali, care ar putea reprezenta un risc pentru copii.
Fructele sunt recoltate numai când ajung la punctul just de maturar şi exclusiv manual,  în conformitate cu standardele de calitate stabilite de PLASMON. Fructul cazut la pamant este întotdeauna aruncat. În special, merele cazute la pământ sunt expuse riscului de contaminare cu patulina, o substanţă toxică produsă în mod natural de anumite ciuperci care cresc repede, mai ales în cazul în care fructul este distrus sau lovit.
Din acest motiv, în timpul recoltării sunt utilizate toate măsurile de precauţie posibile pentru a evita lovirea fructelor, care apoi sunt supuse la o ulterioara selecţie, in momentul prelucrarii din partea operatorilor cu experienţa, care elimina eventualele fructe nepotrivite.
Fructele destinate alimentelor PLASMON sunt transformate in timp optim de la momentul recoltarii. în funcţie de soi (de la 24 de ore în cazul caisei, la 2 luni pentru mar). Toate acestea pentru a menţine cele mai bune caracteristici organoleptice ale fructelor şi a elimina, de exemplu, riscul de contaminare cu patulină pe mere. În mod normal, marul este transformat de către industria alimentară în cele şase luni succesive recoltarii, dar aceasta perioada de conservare este prea lunga şi riscanta.

Crescatoriile de animale

Animalele cresc în mod natural


Din 1981, fermele zootehnice care urmaresc normele Oasi® Plasmon se limiteaza scrupulos sa respecte cu strictete normele stabilite de PLASMON. Alegerea de zone departe de surse de contaminare unde se cresc animale de carne - vite, viţei, miei, cai, gaini, curcani, iepuri, porci, şi peşte - reprezinta doar punctul de plecare.
Pentru a avea siguranta utilizarii doar a carnii de calitate superioară au fost stabilite reguli stricte de crestere, respectate în toate unitatile zootehnice care urmeaza regulile disciplinare ale Oasi® Plasmon: animale cresc dupa ritmuri naturale, fără a le forţa, in spatii ample si curate. Furajele şi hrana pentru animale, e exclusiv vegetala, sunt controlate si experţii veterinari verifica starea de sănătate a animalelor.
Pentru a asigura autenticitatea şi siguranţa omogenizatelor pentru copilul tau,angajamentul nostru a mers mai departe, pana in a controla transportul materiilor prime şi prelucrarea lor.
Produsele Oasi® Plasmon sunt sigure deoarece provin de la animale controlate, crescute in ariile geografice cele mai potrivite si fara risc de contaminare ambientala.
Şi toate acestea se fac pentru ca bucuria şi creşterea copilului tau merită toata atentia noastră, pasiune şi experienţă .

Carnea controlata de la origine

Carnea aleasa si utilizata pentru omogenizatele PLASMON este carne controlata de la origine: ceea ce înseamnă că Plasmon nu cumpără materii prime de pe piaţă, ci numai de la fermele care respectă normele Oasi® Plasmon, care prevad controale stricte la fiecare faza a procesului de producţie.
În trecut, urgenta BSE, nota cum ar fi „boala vacii nebune″, a subliniat importanţa cunoaşterii originii  cărnii care o consumam: din1981 Plasmon nu numai ca ştie exact provenienţa  ci o si controleaza inainte chiar ca aceasta sa devina materie primă.
Prin intermediul codului inscris pe fiecare borcanas de omogenizat, este posibil sa se inteleaga nu numai provenienta vitelor si viteilor ci chiar si  obtinerea de informatii privind starea de sănătate, eventualele tratamente primite si modul în care acestea au fost hrănite.

Crescatoriile de peste

Pentru fermele piscicole sunt selectionate apele cele mai adecvate pentru a se asigura că nivelul de contaminare ambientala cu metale grele, componente naturale ale scoarţei terestre dar si derivate ale activitatii umane care nu respecta mediul inconjurator, sa rezulte foarte scazuta.
Dorada si branzino sunt crescute in mare în Croaţia până la varsta de un an şi jumătate. Păstrăvii cresc pana la un an în apele pure din Trentino Alto Adige, în crescatorii în care se asigură un schimb constant de apă. În fermele de somon, crescuti pana la varsta de doi ani într-o portiune din coasta Irlandeza, este interzisa hrana pentru animale care conţine cantaxantină, un colorant care confera culoarea de roz carnii de peşte. Varsta tanara care este comuna pestilor pentru omogenizatele noastre asigura o acumulare minora de substante contaminante in tesuturile animalului.
Merluciu, recomandat pentru caracteristicile nutriţionale şi pentru gustul delicat, este pescuit intr-o coasta de mare ideala, departe de sursele de poluare si situat în Oceanul Atlantic, în lungul coastei Argentinei şi Uruguay-ului.
Hrana şi apele controlate, filetarea manuala pentru a evita pielea şi oasele este o ultima pretioasa atentie: pentru omogenizatele noastre alegem numai partea cea mai delicioasa, filetul.

Laptele Oasi® Plasmon

Ca toate materiile prime, chiar si laptele utilizat pentru toate produsele noastre provine de la ferme selectionate care îndeplinesc standardele de calitate specifice stabilite de PLASMON. Au fost identificate, condiţiile ambientale cele mai potrivite pentru a garanta producţia de lapte de calitate superioara; în aceste zone au fost selectionate grajduri unde vacile de lapte sunt crescute în condiţii optime şi hrănite cu hrana exclusiv vegetala.
Laptele este muls în cele mai bune condiţii de igienă, racit imediat la temperatura scăzută şi colectat în termen de maximum 24 de ore pentru a garanta cea mai buna calitate.
Pentru transport sunt utilizate cisterne speciale, dedicate exclusiv pentru transportul laptelui, gestionate în conformitate cu procedurile foarte stricte de igienă. Laptele are o trasabilitatea completă şi, datorită codului prezent pe fiecare pachet, poti sa identifici chiar si grajdul de origine.
La perfetta rispondenza ai requisiti Oasi®Plasmon garantisce non solo l'elevata qualità del latte ma anche la sua freschezza e la perfetta conservazione di tutte le sue caratteristiche organolettiche.
Perfecta concordanţă cu cerinţele Oasi®Plasmon garanteaza nu numai înalta calitate a laptelui, dar si prospeţimea si conservarea perfecta a tuturor caracteristicilor sale organoleptice.

Recenzii
Noutati!
Lenjerie Finet 6 piese DI98
Lenjerie Finet 6 piese DI98
99,00LEI
Cosul de cumparaturi
... este gol
Informatii despre producator

Rustichella d'Abruzzo Plasmon Dalla Costa Helan Farmo Orzo Bimbo Melinda Derbe Cereal BiAglut Lo Bello Fosfovit

Copyright © 2010-2021 - Dino Dany
Powered by osCommerce